Vuokraukset ulkomaille
Vuokraukset Suomeen
Vuokraustyyppi:
Normaali Viikonloppu
Noutopaikka:
Palautuspaikka:
Valitse ensin noutopaikka.
Alkaa:
   klo: :
Loppuu:
   klo: :
Tähdellä (*) merkittyinä kellonaikoina lisätään palvelumaksu 40 €
Kilometrit:
Kampanjakoodi:
Sopimusasiakkaat
16.10.2015 Risto Jalo, aateloitu jääkiekkoleijona # 138 vuokraamoyrittäjäksi
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Risto Jalo siirtyi kirjapaino- ja tulostuspalvelualalta Scandia Rentin Tampereen ja Oulun autovuokraamojen yrittäjäksi 16.10.2015 tehdyllä liiketoimintakaupalla. Risto on entinen maajoukkuetason jääkiekkoilija. Autovuokrausala on valtakunnallisesti hyvässä kasvussa ja Scandia Rentissä kasvu on alan parhainta. Alalle Risto Jaloa houkutteli rajattomat kasvupotentiaalit sekä Scandia Rentin vahva ja tunnettu 100 %:sti kotimainen yrittäjävetoinen brändi.

Jalo osti Tampereen ja Oulun lyhytaikaiset "rent" liiketoiminnat Suomen vanhimmalta, 65 v.toimineelta Autovuokraamo H. Laurila Oy:ltä, joka jatkaa pitkäaikaisten leasingvuokrausten parissa autoleasing-yhtiönä. Scandia Rent -ketjun perustaja Heikki Laurila jatkaa lisenssejä hallinnoivan ketjuyhtiön, Scredo Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Operatiivinen ketjujohto on liiketoimintajohtaja Timo Raimovaaran asiantuntevissa käsissä.  Heikki Laurila odottaa lyhytaikaisen Scandia Rent -autovuokrausliiketoiminnan jatkavan edelleen vahvaa kasvuaan, ja Risto Jalo tuo tähän kasvuun tuntuvaa lisävoimaa Oulussa ja Tampereella. Scandia Rentin tavoitteena on olla Suomen johtava autovuokraamo vuoteen 2018 mennessä. Menestyksen takeena on tehokas yrittäjävetoinen kotimainen toimintakonsepti. Jatkossa Risto Jalo, uutena "pelinrakentajana” Tampereen ja Oulun talousalueella lupaa vastata omalta osaltaan näihin haasteisiin.

Olemme tyytyväisiä siitä, että Risto Jalo ottaa ohjat käsiinsä Tampereella ja Oulussa. Riston resurssit, hyvät suhdeverkostot sekä yrittäjäkokemus antavat entiselle keskushyökkääjälle hyvät edellytykset johdattaa näiden tärkeiden talousalueiden autovuokrausalan etenemistä uusille alueille vuokraamoketjujen eturintamassa. Yksi perusperiaatteistamme on, että yrittäjän paikallisen liike-elämän ja -olosuhteiden tuntemus on edellytyksenä tuottaa parasta paikallista palvelua. Riston kohdalla tämä toteutuu erinomaisesti, liiketoimintajohtaja Timo Raimovaara Scandia Rentistä toteaa. Omistajanvaihdoksen jälkeen Tampereen ja Oulun Scandia Rentien sopimukset, yhteystiedot ja henkilökunta säilyvät ennallaan. Risto toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudet ja vanhat asiakkaat Oulussa Krouvintie 5 ja Tampereella Rantaperkiönkatu 1.

19.11.2015 Scandia Rent avattu Lohjalla
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Lohjalle täyden palvelun Scandia Rent, joka palvelee laajalti ympäristöaluetakin

  

Autotalo Lohjan tiloihin avattiin 1.8.2014 Lohja Scandia Rent, Lehmijärventie 5, 08500 Lohja puh. 0440 154 555 (24 h)

18.12.2014 Hyvää Joulua

 

Scandia Rent/Autovuokraamo H.Laurila Oy:n joululahjarahat Uudelle Lastensairaalalle

Tampereella 16.12.2014

Scandia Rent/Autovuokraamo Laurila Oy lahjoittaa tänä jouluna asiakkaiden ja henkilökunnan lahjoihin varatut rahat Uuden Lastensairaalan tukemiseen. Lahjoitusten avulla saamme uuden, koko maata palvelevan valtakunnallisen lasten erikoissairaanhoitoon keskittyneen sairaalan vuoteen 2017 mennessä.

Helsingin Meilahteen rakennettava uusi lastensairaala korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia ja potilaat tulevat ympäri Suomen.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys on aloittanut varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi. Tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö on valmis vuoteen 2017 mennessä.

Kaikki lahjoitukset käytetään Uuden Lastensairaalan rakentamiseen ja keräyskulut pidetään alhaisina jolloin kustannustehokkuus varanhankinnassakin korostuu.

Lisätietoa Uusi lastensairaala 2017 -hankkeesta http://uusilastensairaala2017.fi/.

1.4.-14 Tapio Seppälä & Ritva Leinonen avaavat Scandia Rent toimipaikkoja

  

Scandia Rent palvelee Vantaan Bonus Inn ja Helsingin Crowne Plaza hotelleissa. Seuraavaksi FinnRent Oy käynnistää Scandia Rent palvelut Helsingin kruununhaassa ja Espoon Olarissa. Yhtiön Helsinki-Eiran toimipaikka, Pietarinkatu 22 jatkaa normaalisti myös vuokraustoimintaa.

15.6.2014 Forssaan Scandia Rent 24h palvelu

Yrittäjä Ari Lampinen, Gsm 050 4012 126  

FoRent, Hämeentie 31 30100 Forssa 

27.1.2014 LähiTapiola ja Scandia Rent 2+2 v. sopimukseen sijaisautopalveluista

LähiTapiola ja Turva ovat solmineet Scandia Rentin kanssa pitkän sopimuksen sijaisautopalvelujen järjestämisestä. Osapuoilet ovat tehneet helpoksi ja yksinkertaiseksi asiakkailleen vuokrauspalvelujen saannin. Yhteistyön myötä LähiTapiola ja Turva ohjaavat liikennevahingon vuoksi sijaisautoa tarvitsevat asiakkaansa Scandia Rentiin. Scandia Rentin sijaisautopalvelu on avoinna läpi vuorokauden ja kaikki autoluokat kattava palveluverkosto toimii läpi koko manner-Suomen. 

”Scandia Rentin ja LähiTapiolan arvopohja on yhteinen. Olemme molemmat kotimaisia avainlippuyrityksiä, tarjoamme paikallista palvelua lähellä asiakkaita ja otamme asiakkaat mukaan palvelujemme kehittämiseen. Myös Scandia Rentin tarjous oli meille sopivin”, LähiTapiolan kehittämispäällikkö Lauri Juurijoki perustelee valintaa. 

LähiTapiolan asiakas saa käyttöönsä sijaisauton, kun vakuutuksena on Loistokasko ja matka keskeytyy teknisen vian tai kolarin vuoksi. Tekniset viat aiheuttavat yhä suuremman osan sijaisautotilanteista. Asiakkaalle tarjotaan oman auton teknistä varustelua vastaava auto. Esimerkiksi automaattivaihteisto ja muut vastaavat toiveet pyritään aina ottamaan huomioon.

Scandia Rentin yhtenä vahvuutena on kaikille osapuolille ulottuva asiakasviestintä. 

”Sijaisautoon johtanut tilanne ei ole asiakkaalle mukava. Pidämme asiakkaat ajan tasalla aikatauluista ja lähetämme sijaisauton käytön loppumisesta muistutuksen”, Scandia Rentin liiketoimintajohtaja Timo Raimovaara kertoo.  

”Scandia Rentin sijaisauton käytössä myös omavastuu on kohtuullinen ja lähellä henkilön oman autovakuutuksen omavastuuta, toisin kuin monilla muilla palveluntarjoajilla”, Juurijoki mainitsee.

Lisätiedot:
LähiTapiola, kehittämispäällikkö Lauri Juurijoki, puh.  050 535 5582
Scandia Rent, liiketoimintajohtaja Timo Raimovaara, puh.  050 547 007

Scandia Rent: 
Scandia Rent on kotimainen, yrittäjävetoinen autonvuokrausketju, jolla on yli 50 toimipaikkaa ja lähes 1 500 auton kalusto ja laaja merkkivalikoima. Scandia Rent palvelee kaikkialla manner-Suomessa. 

LähiTapiola:
LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita lähellä asiakkaita. LähiTapiolan tuotteisiin ja palveluihin kuuluvat vahinko- ja henkivakuuttaminen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut.  Kauttamme saat myös eläkevakuuttamisen ja pankin palvelut. 

14.12.2013 Scandia Rent länsi-Tampere on uusinut toimistonsa

Uusi Länsi-Tampereen Scandia Rent/Rengas Center palvelutoimisto

1.11.2013 Scandia Rent autovuokrauspalvelut Porissa Automaalaamo ja korjaamo Sel

Scandia Rent Super Service -autovuokraus lisenssi Poriin ja Raumalle Automaalaamo ja korjaamo Selivaara Oy:lle

29.10.2013: Yhtiön Karjasillantie 26:ssa toimii täyden palvelun autokorjaamo- ja Scandia Rent autovuokraamo. (Kolarikorjaus, Maalaukset, Muovinkorjaukset, Hinaus/auton noutopalvelu, Sijaisautopalvelu, Opastus vahinkotilanteen satuttua/vahinkoilmoituksen täyttäminen, Kolarivaurio tietojen välittäminen vahinkotarkastajalle.) Ark. 08-17  

Autovuokrauksen vastuuhenkilö: Jussi.Peltonen@ScandiaRent.fi  Puh. 050 3537797 pori@scandiarent.fi

Yläkuvassa Antti Selivaara yhden harrastuksensa parissa. Alakuvassa Yhtiön halli. Yhteystiedot Antti.Selivaara@scandiarent.fi 040-508 3073 ja konttoriin 02-551 5551.

24.10.2013 NYPD Poliisiautoihin on iskenyt säästöbudjetti?

Lisää nopeita ja erikoisia POLIISIAUTOJA Kimi Räikkösen FB-sivuilta.

1.6.2013 Hansel / Scandia Rent puitesopimus jatkuu 4. vuodella.
Kirjoittaja: Timo Raimovaara

Scandia Rent & Scandia Leasing, pitkäaikainen sopimuskumppani puolustusvoimille ja valtion laitoksille. Aikanaan puitesopimuksia solmittiin pitkään ensin pääesikunnan kuljetusosaston kanssa ja myöhemmin  HANSEL on järjestänyt puitesopimuksen kilpailuttamisen. Sopimus tehdään 4 vuotiskaudeksi kerrallaan. Scandia Rent hintataso on erittäin edullinen valtionhallinnon sekä -laitosten siirtyessä nopeasti työntekijöiden oman auton Km-kustannusten maksamisesta vuokra-autojen käyttäjiksi. Kustannus-säästöjen lisäksi taloudellisuus ja turvallisuus paranee. kun uudenveroiset vuokra-autot ovat aina varusteltu asianmukaisilla renkailla ja -varusteilla.

10 / 2013 Scandia Rent Helsingin rautatieasemalle ja Herttoniemeen, Hitsaajank 6
Kirjoittaja: Mikael Falk

M.K.F Service Oy avaa Järvenpään ja Porvoon toimipaikkojen lisäksi 2 uutta Scandia Rent toimipaikkaa. Helsingin Herttoniemeen (kuva) ja rautatieasemalle avataan syksyn 2013 kuluessa Scandia Rent palvelu.

 

24H Palvelun  Päivystys puh. 0400 220 112

02.05.2013 Scandia Rent liiketoimintapäällikkö
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Kansainvälisen liiketalouden tradenomi Timo Raimovaara   on 1.5 nimitetty valtakunnallisen autovuokraamoketjun Scandia Rentin Liiketoimintapäälliköksi. Raimovaara    vastaa mm. Scandia Rentin kansallisista ja kansainvälisistä sopimuksista, -yhteyksistä ja globaalista markkinoinnista.

Heikki Laurila jatkaa ketjun toimitusjohtajana sekä Scredo Oy hallituksen puheenjohtajana vastaten mm. ketjun lisenssisopimuksista. Heli Tuomela vastaa ketjun kansainvalisistä laskutuksista ja Hansel sopimustoimituksien raportoinnista.
18.12.2012 Kiitämme kuluneesta 2012 vuodesta ja toivotamme Hyvää Uutta Vuotta
Kirjoittaja: Pekka Salo ja Scandia Rentin koko maan kattava 100 henkinen palveluverkosto

Kiitämme uskollisia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneita vuodesta 2012 ja toivotamme uudet asiakkaat tervetulleeksi kokemaan Scandia Rent SUPER SERVICE palvelu.

Jatkamme ympäristöystävällistä linjaamme, hankkimalla entistä vähäpäästöisempiä ja uusimpia automalleja laivastoomme. Porokyydin tuottamiin elämyksiin emme yllä, mutta mukavuus, helppous ja paikalliset olot tunteva palveluverkosto toimii aina vikuroimatta.  Scandia Rent - kuten sovittu!

1.6.2012 Uusia Scandia Rent palvelutoimistoja; Kouvola, Jyväskylä ja Ylitornio

Scandia Rent  Super Service  autovuokrauspalvelut ovat avautuneet nyt myös Kouvolassa, Jyväskylässä ja Ylitorniossa.  -Kouvolassa palvelun tuottaa Vuokraus Hyypiä Oy, vuokraamonhoitajanaan Petri Kuutti. Palvelutoimisto sijaitsee Torikatu 2 puh. 05-311 8888                                 -Jyväskylässä Scandia Rent ketjussa on aloittanut jo pitkään alalla toiminut MatkaRent Oy, Ahjokatu 12 Puh. 010 - 666 2030   -Ylitorniossa autovuokrauspalvelujen tarjonnan on avannut LP Autohuolto Oy, jolla on länsi-Lapissa ennestäänkin jo useita Scandia autovuokraamoja Seo huoltamoidensa yhteydessä. 

14.4.2012 LP Autohuolto Oy, Suomen menestyneimpiä kasvuyrityksiä.
Kirjoittaja: /lähde: Balance Consulting / PRH Kaupparekisteri

Pellon, Sodankylän, Muonion ja Ylitornion Scandia Rent-, autohuolto-, ravintola- ja hotelliyritys, LP Autohuolto Oy:n liikevaihto oli vuonna 2011 vahvassa kasvussa. Liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 1.5 miljoonaa euroa eli 21 prosenttia ja se nousi 8.8 miljoonaan euroon. Perheyhtiötä pyörittää Reijo ja Mika Mäki. Reijo on hallituksen puheenjohtaja ja Mika toimitusjohtaja.

Voimakas liikevaihdon kasvu merkitsee myös tulosparannusta, näin pääomia vaatineet investoinnit uusiin toimipaikkoihin alkavat tuottaa odotusten mukaisesti.

Yrityksen nimi: LP Autohuolto Oy, Tilivuosi: 2011, TOL (Toimialakoodi): 47301, Kunta: Pello (keskustoimipaikka), Liikevaihto: 8.802.000 -- 

13.4.2012 Mauri Rytkönen nimitetty Scandia Rent vt. liiketoimintapäälliköksi
Kirjoittaja: Heikki Laurila tj.

Scandia Rent Ry ja ketjun johtoryhmä ovat päättäneet kutsua Mauri Rytkösen  ketjun vs. liiketoimintapäälliköksi 13.4.2012 alkaen, Pertti Niskasen siirtyessä uusien haasteiden pariin.

Monet ketjumme yrittäjät tuntevat Maurin, sillä hän toimi ketjussamme samantyyppisessä tehtävässä vuosina 2003-07. Mauri on toiminut pitkään matkatoimisto- ja autovuokraamoalalla johtotehtävissä. Hän tuntee ketjumme rakenteen ja -yrittäjät. 

Hänen pääasiallisiin tehtäviinsä kuuluu mm. nykyisten yhteistyökumppanuuksien jatkuvuuden turvaaminen, ketjutoiminnan kehittäminen lyhyellä ja pitkällä aikavälillä ja uuden vakituisen liiketoimintapäällikön rekrytointi yhdessä ketjun johdon kanssa.

Tässä uudessa tilanteessa on tärkeää, että kaikki ketjutoimintaan ja kaikki sen johtamiseen liittyvät asiat suunnitellaan huolellisesti ja perusteellisesti niin, että ketjun toimintaa voidaan kehittää suunnitelmallisesti, tehokkaasti ja kannattavasti vastaamaan tulevaisuuden haasteita. Tämä suunnittelutyö vaatii oman aikansa, joten kevään aikana esillä olleet suunnitelmat tulevat realisoitumaan syksyn 2012 aikana.

Uskon, että meidän lähiajan tärkein tehtävä toimipaikka- ja ketjutasolla on varmistaa mahdollisimman hyvä taloudellinen tulos pian alkavalla kesäkaudella, kertoo Mauri Rytkönen, joka tulee toimimaan myös Johtoryhmän täysivaltaisena jäsenenä.

25.3.2012 Lähivakuutus ja Scandia Rent sijaisautosopimukseen 2012.

Keskinäinen vakuutusyhtiö Lähivakuutus ja autovuokraamoketju Scandia Rent ovat tehneet sijaisautojen vuokrauksen sopimuksen. Sopimus on tällä erää  voimassa 31.12. 2012 saakka. Sopimus kattaa edulliset autovuokraukset molemmille kolarin osapuolelle.

22.02.2012 Delta Auto Oy ja Scandia Rent Ry yhteistyöhön

Delta Auto Oy ja Scandia Rent Ry ovat allekirjoittaneet 22.2.2012 vuoden 2014 loppuun saakka kestävän yhteistyösopimuksen koskien auton hankinta ja -vuokrauspalveluja. Sopimuksen myötä paikallinen Delta Auto hyödyntää Scandia Rentin vuokra-autopalveluja esimerkiksi sijaisautotarpeisiinsa. Paikallinen Scandia Rent puolestaan sitoutuu hankkimaan Delta Auton edustamia automerkkejä vastaamaan Delta Auton kautta tulleeseen varausliikenteeseen. Sopimuskausi kattaa yhteensä noin 600 auton tilausmäärän.  Scandia Rent on hankkinut jo lähes 100 uutta autoa Delta Auto Oy:ltä ja on näin valmis vastaamaan lisääntyvään kysyntään, kertoo Delta Auton yritysmyyntipäällikkö Sinikka Issakainen.

Molemmat yhtiöt toimivat maan laajuisesti: Deltan verkosto kattaa 25 toimipaikkaa ja Scandia Rentin 50 toimipistettä ympäri Suomen.

Sopimus sisältää option myös mahdollisesta yhteistyön syventämisestä tulevaisuudessa, jolloin Delta Autosta tulisi yksi Scandia Rentin kolmesta pääyhteistyökumppanista. Sen myötä Delta Auto tulisi osalliseksi jakamaan Scandia Rentin yhteensä 1500 kappaleen vuokra-autokantaa.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että löysimme yhteistyökumppaniksemme suomalaisen, yrittäjävetoisen ja koko maan kattavan autovuokraamoketjun. Yhteistyösopimus mahdollistaa sijaisautopalvelun ulkoistamisen kannattavalla tavalla turvaten samalla parhaan paikallisen palvelun asiakkaillemme”, iloitsee Delta Auton uusien autojen myynnistä vastaava johtaja Arto Tahvanainen.
 
"Etsimme yhteistyökumppaniksemme luotettavaa ja nuorekasta automerkkiä joka antaisi niin asiakkaille kuin vuokraamoketjun yrittäjille parhaan vastineen rahoille. Kia oli selkeä valinta yhdeksi päämerkiksemme, unohtamatta kuitenkaan Delta Auton muita merkkiedustuksia. Lisäksi Delta Auton lanseeraama "Parasta Paikallista Palvelua" -konsepti sopii jokaisen viidenkymmenen Scandia Rent -yrittäjän toimintatapaan ympäri Suomen. Näin Scandia Rent varmistaa, että asiakas saa laadukkaan auton alleen ja kaupan päälle vielä hyvän ja yksilöllisen palvelun”.
7.2.2012 Scandia Rent avannut toimiston Oulun lentoasemalla

Olemme avanneet palvelutoimiston myös Oulun lentoasemalle. Varmista sopivan autoluokan saanti tilaamalla se etukäteen.

Voit myös tehdä autovarauksen sähköpostilla oulu@scandiarent.fi tai soittamalla p. 08-311 7000.

Jos autotarpeesi tulee yllättäen tilaa vuokra-auto toimistossa olevasta HOT LINE -puhelimesta.

4.2.2012 Suomen PRESEDENTILLÄKÖ ei valtaa?
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Kyseltiinkö Kekkosen aikana hänen valtaoikeuksistaan? Henkilön arvovalta, asiantuntemus, kyky ja ominaisuudet ovat paljolti sitä, mikä antaa hiukan edellytyksiä myös vallankäytöllekin. Presidentin mielipiteelläkin on suuri merkitys ainakin ulkomaisille vaikuttajille.

25.01.2012 all over the world - 30 000 car rental companies Online booking relia

VARAA TÄSTÄ EDULLINEN AUTOVUOKRAUS YLI 30.000 TOIMIPAIKKAAN YMPÄRI MAAILMAA !    VARAUSGENERAATTORIT: VARAUKSET ULKOMAILLE (VARAUKSET SUOMEEN) Informaatio / tiedustelut  puh. 0600 550 099 (0,95 € / min.)

30.12.2011 Ketjun yleisimmän automallit, yhdellä silmäyksellä autoluokittain

Pienet henkilöautot A - C-lk   Isot henkilöautot, farmarit ja edustusautot D - X-lk   Muuttoautot ja pakettiautot  K - M²-lk

           

8.1.2012 Parasta palvelua Scandia Rent Helsinki-Eirassa
Kirjoittaja: Tommi Laitio

Palvelu on parasta mainontaa
Autovuokraamo Scandia Rent Eiran (Resela Oy) joustavuus ja ystävällisyys palkittiin syyskuun alussa yllätysilmoituksella Helsingin Sanomissa. Vakioasiakas Eva Moore ilmoitti, ettei hän omista autoa liikkeen hyvän palvelun vuoksi. Vilpitön kiitos nostatti yrittäjän itsetuntoa.
Ovi käy Pietarinkadun ja Huvilakadun kulmassa. Asiakas luovuttaa avaimet tiskin yli, empii hetken ja tunnustaa:”Siellä on havuja takapenkillä, kun meidän piti roudata kuusia. Yritettiin putsata, mutta ei saatu kaikkia pois.” Toimitusjohtaja Tapio Seppälää hymyilyttää. “Homma kunnossa. Kiitos taas. Terve.”
Puoli tuntia liikkeessä vakuuttaa, että asioita on hoidettu tällä asenteella koko kaksikymmenvuotisen yrittäjäuran ajan. Seppälä vastaa puhelimeen rennosti. “Millaisen pelin sä tarttet? Joo, kyllä tämä käy.”
Kuvausjärjestäjä-stylisti Eva Moore ei empinyt hetkeäkään ehdottaessaan Scandia Rent Eiraa osaksi Organic Advertising® -kampanjaa. Hän ei edes harkitsisi toista vuokraamoa. “Tapsa ja Jukka hoitavat auton vaikka kymmenen minuutin varoitusajalla. Kerran ne toivat auton Töölöön,  kun oli niin kiire.” Hän ei ole kehuineen yksin. Vuokraamon asiakkaisiin kuuluvat lähes kaikki filmialan yritykset.
Tapio Seppälän mukaan juuri palvelu on parasta mahdollista markkinointia. “Eihän meillä ole varaa mainostaa Helsingin Sanomissa. Siksi on tärkeää pitää asiakkaat tyytyväisinä. Me tunnemme tämän alueen asukkaat ja he meidät.”
Liikkeessä ei turhaan nipoteta. Välillä lähdetään antamaan virtaa tai bensaa naapureille ja talvisin lapioidaan autoja esiin. “Meistä on tullut tällaisia seudun talkkareita, kun ei niitä enää taloyhtiöillä ole.” Puhelimeen vastataan aina ja asiakkaiden kiireisiin mukaudutaan. “Jos asiakkaan tarpeet muuttuvat viisi minuuttia ennen vuokrausta, ei me nyt laskua lähetetä. Ei me muutamaan kymppiin kaaduta.” 
Kaksikymmentä vuotta antaa varmuutta puheisiin. “Meiltä saa auton – aina. Jos oma kalusto näyttää ei-oota, ajopeli hoidetaan muualta. Sillä tavalla on kutsumusammatti.” Kutsumus on tarttunut myös henkilökuntaan: firmasta ei ole lähdetty kuin eläkkeelle.
Normaalisti Scandia Rent Eira mainostaa Keltaisilla Sivuilla, puhelinluettelossa ja internetissä. Yllätysilmoitus tuntui hyvältä. Puhelin soi ilmestymispäivänä jo puoli kahdeksan aikaan aamulla. “Kyllä sen todella moni huomasi.” Seppälä on äärimmäisen iloinen, että pitkän linjan työkaveri Jukka mainittiin ilmoituksessa nimeltä. “Kyllä me laitetaan ilmoitus raameihin ja tuohon seinälle. Kerran elämässähän sitä tällaista huomiota saa”, hän hymyilee.
teksti: Tommi Laitio, kuva: Kimmo Syväri
Scandia Rent Eira (Resela Oy), Pietarinkatu 22, Helsinki, 09 633 194, 040 5070 606
(Kirjoitus ja kuva tehty Media Hesassa julkaistavaa juttua varten.) View high resolution

Palvelu on parasta mainontaa

Autovuokraamo Scandia Rent Eiran (Resela Oy) joustavuus ja ystävällisyys palkittiin syyskuun alussa yllätysilmoituksella Helsingin Sanomissa. Vakioasiakas Eva Moore ilmoitti, ettei hän omista autoa liikkeen hyvän palvelun vuoksi. Vilpitön kiitos nostatti yrittäjän itsetuntoa.

Ovi käy Pietarinkadun ja Huvilakadun kulmassa. Asiakas luovuttaa avaimet tiskin yli, empii hetken ja tunnustaa:”Siellä on havuja takapenkillä, kun meidän piti roudata kuusia. Yritettiin putsata, mutta ei saatu kaikkia pois.” Toimitusjohtaja Tapio Seppälää hymyilyttää. “Homma kunnossa. Kiitos taas. Terve.”

Puoli tuntia liikkeessä vakuuttaa, että asioita on hoidettu tällä asenteella koko kaksikymmenvuotisen yrittäjäuran ajan. Seppälä vastaa puhelimeen rennosti. “Millaisen pelin sä tarttet? Joo, kyllä tämä käy.”

Kuvausjärjestäjä-stylisti Eva Moore ei empinyt hetkeäkään ehdottaessaan Scandia Rent Eiraa osaksi Organic Advertising® -kampanjaa. Hän ei edes harkitsisi toista vuokraamoa. “Tapsa ja Jukka hoitavat auton vaikka kymmenen minuutin varoitusajalla. Kerran ne toivat auton Töölöön,  kun oli niin kiire.” Hän ei ole kehuineen yksin. Vuokraamon asiakkaisiin kuuluvat lähes kaikki filmialan yritykset.

Tapio Seppälän mukaan juuri palvelu on parasta mahdollista markkinointia. “Eihän meillä ole varaa mainostaa Helsingin Sanomissa. Siksi on tärkeää pitää asiakkaat tyytyväisinä. Me tunnemme tämän alueen asukkaat ja he meidät.”

Liikkeessä ei turhaan nipoteta. Välillä lähdetään antamaan virtaa tai bensaa naapureille ja talvisin lapioidaan autoja esiin. “Meistä on tullut tällaisia seudun talkkareita, kun ei niitä enää taloyhtiöillä ole.” Puhelimeen vastataan aina ja asiakkaiden kiireisiin mukaudutaan. “Jos asiakkaan tarpeet muuttuvat viisi minuuttia ennen vuokrausta, ei me nyt laskua lähetetä. Ei me muutamaan kymppiin kaaduta.” 

Kaksikymmentä vuotta antaa varmuutta puheisiin. “Meiltä saa auton – aina. Jos oma kalusto näyttää ei-oota, ajopeli hoidetaan muualta. Sillä tavalla on kutsumusammatti.” Kutsumus on tarttunut myös henkilökuntaan: firmasta ei ole lähdetty kuin eläkkeelle.

Normaalisti Scandia Rent Eira mainostaa Keltaisilla Sivuilla, puhelinluettelossa ja internetissä. Yllätysilmoitus tuntui hyvältä. Puhelin soi ilmestymispäivänä jo puoli kahdeksan aikaan aamulla. “Kyllä sen todella moni huomasi.” Seppälä on äärimmäisen iloinen, että pitkän linjan työkaveri Jukka mainittiin ilmoituksessa nimeltä. “Kyllä me laitetaan ilmoitus raameihin ja tuohon seinälle. Kerran elämässähän sitä tällaista huomiota saa”, hän hymyilee.

kuva: Kimmo Syväri

Scandia Rent Helsnki-Eira, Pietarinkatu 22, Helsinki, 09 633 194, 040 5070 606

05.01.-12 Suomen autokanta keskimäärin 12 v. - Scandia Rent keskimäärin 15 k
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Kuinka turvallista ja taloudellista on Suomen autokanta, kun ainut päättäjien tavoite on päästöjen pienentäminen ?

Tämä on jo johtanut moottorien litratilavuuden puolittumiseen. Maassa, josssa on pitkät etäisyydet ja kun pääosassa maata auto on ainut mahdollinen ja järkevä kulkuväline pitäisi päättäjien ymmärtää että pienet päästöt eivät voi olla ainut tavoite. Pieni kulutus on kyllä taloudellisuuden yksi osa, mutta ei ainut. Autoteollisuus ja -maahantuojat ovat volyymiautojen kohdalla reagoineet poliitikkojen pyrkimyksiin painaa päästötasot mahdollisimman alas. Tämä on aiheuttanut sen, että pienistä moottoreista pumpataan turbon avulla liikaa tehoa ulos ja vastaavasti moottorin käyttöikää lyhenee.

Mitä super alhaiset päästöt voi tulla autoilijalle maksamaan?

Suomen kansa katselee innokkaasti formulakisoja televisiosta. Jokainen on huomannut että mitä enemmän otetaan moottorista tehoja, suhteessa kuutoitilavuuteen, sitä lyhyemmäksi moottorin kesto saattaa jäädä. Keskiluokassakin jo hehkutetaan jopa 1.000 kuutioisia turbomoottoreita, joista otetaan irti samat tehot kuin aikaisemmista 1.800-2.000 litran koneista. Moottoreiden kestävyydestä ei puhuta enää mitään ja kun autojen takuukorjauksetkaan, ryhmäpoikkeusasetuksen jälkeen eivät ole enää merkkiliikkeille mieluisia toimeksiantoja, auton (ehkä toinen?) omistaja on se, joka maksaa moottoriremontin. Tämä tulee eteen ehkä nykyisillä pikkumoottorisilla "super autoilla" selvästi aikaisemmin.

Kuitenkin kansantaloudellisesti suurimmat ajoneuvojen päästöalentamiset toteutuisivat jos päättäjät saisivat autokannan vanhenemisen kehityksen käänettyä toiseen suuntaan.Tämä olisi helppo saada aikaan lievillä ja pitkälle ajanjaksolle asteittain alenevalla autoverolla, jonka seurauksena autokanta uusiutuisi ja vuosittaiset myyntimäärät palaisivat n. 150.000 auton tasolla. Tällöin valtion verokertymät kasvaisivat tuntuvasti, vaikka autoverotus lievenisi eikä autoverotusta tarvitsisi siirtää käyttöveron suuntaan laisinkaan. Autoliikenteen kokonaispäästöjen määrä, kun yli 15 vuotta vanhat autot poistuisivat liikenteestä putoaisi nopeasti.

21.9.2011 Autoliiton jäsenille erikoisetuja

AUTOLIITON kanssa on sovittu 2011 ja 2012 -vuodelle jäsenetuna erikoishintaiset autovuokrauspalvelut Suomessa ja ulkomailla. Koti- ja ulkomaisten autovuokrauksien aina edullisista nettohinnoista AL jäsen saa vielä ylimääräisen 5 % edun ostopalautuksena. Suomessa autovuokraukset alkaen 56,05 €/vrk. 

Ulkomailla Autoliiton jäsenetu on 5 % auton vuokraus-summasta ostopalautuksena, joka lasketaan jo muutenkin edullisesta nettohinnoista ja autovuokrauksien ostopalautus koskee 30.000 luotettavan autovuokraamon vuokrauksia ulkomailla, kun tilaat auton maksuttomasta  www.scandiarent.fi online nettipalveluistamme. Edun saadaksesi, toimita ulkolaisista autovuokrauksista vuokrasopimus, kopio AL-jäsenkortistasi ja vuokrauksen maksukuitti Scandia Rent keskustoimistoon, Rantaperkiönkatu 1, 33900 Tampere.

Lisätietoja: Scandia Rent palvelukeskus puh. 0600 550 099 (0,95 € / min.)

10.11.2012 Heikki Kovalaisen F1 kuljettajaura uhkaa loppua

Fi kuljettaja Heikki Kovalaisen ensi kauden tallipaikka F1 ?

Kun uusia eksoottisiakin kuljettajia on tarjolla ja heillä reppu täynnä rahoittajien rahaa tilanne on Suomalaiskuskille vaikea.  Suomi on mm. autotehtaiden kannalta marginaalinen alue. Sama levy pyörii muidenkin isojen F1 rahoittajien soittimissa. Markkinat ratkaisevat, eikä Suomi rallikuljettajien kalysaattorina puhuttele F1 talleja. 

Kovalainen voi tietenkin miettiä jatkomahdollisuuksia, entisten Suomalaisten F1 kuskien tapaan rata-autoilusta? Toivomme Suomalaiskuskeille menestystä ja onhan Räikkösellähän sentään kova noste kunhan auto vielä saadaan kulkemaan suorallakin. Rallissakin Suomalaiset ovat maailman nopeimpia, ja "Löbinät" alkavat pikkuhiljaa loppua siitä, mikä on maailman nopein kansa. 

Koripalloilun Suomen mestaruus 2010 TAMPEREEN PYRINNÖLLE

Onnea Tampereen Pyrintö - Suomen Mestari 2010 !

Tampereen Pyrintö voitti ratkaisevassa 5.finaalissa Topon lukemin 77-61  (40-32) ja vei Korisliigan mestaruuden voitoin 3-2.

Tampereen Pyrinnön SM-mitalitaulukko
Kultaa: 1 (2010)
Hopeaa: 4 (1958, 1980, 1981, 2001)
Pronssia: 1 (2009)
Cup-voitot: 1 (1969)
4.5.2010 Scandia Rentissä kotimaista yrittäjyyttä ja selkeää hinnoittelua j
Kirjoittaja: Pertti Niskanen

TERVETULOA ASIAKKAAKSI ERILAISEEN AUTOVUOKRAAMOON - SAAT KAUPAN PÄÄLLE HYVÄN MIELEN.

Tiesitkö, että Scandia Rent-autovuokraamo on ainoa vuokraamoketju maailmassa jolla on oikeus käyttää Suomalaisuuden Liiton myöntämää avainlipputunnusta?

Ketjumme luottaa kotimaiseen osaamiseen ja yrittäjyyteen. Me uskomme vahvasti siihen, että suomalainen yrittäjä tietää kuinka suomalaista asiakasta tulee palvella:

  1. toimintamme pitää olla luotettavaa – auton on oltava sovittuna aikana, sovitussa paikassa
  2. hinnoittelun tulee olla rehellisen läpinäkyvää – ei piilotettuja, yllättäviä lisäkuluja
  3. autojen pitää olla siistejä – jokaisen asiakkaan tulee tuntea astuvansa häntä varten puhdistettuun, miellyttävään autoon
  4. henkilökunnan täytyy ymmärtää palvelun merkitys – uskomme, että hyvällä palvelulla on mahdollista erottua kilpailijoista
  5. joustavuudella on merkitystä – yrittäjähenkisyyteen kuuluu asiakkaan toiveiden kuunteleminen ja niiden täyttäminen. Me joustamme. Me palvelemme.

Mihin näistä asioista tarvitsisimme ulkomaista ohjausta? On erittäin kyseenalaista, että maailman toisella puolella laadittaisiin toimintaohjeita, jotka ottaisivat huomioon Suomen erityisolosuhteet puhumattakaan suomalaisen asiakkaan toiveista ja tavoista.  Ylikansallisen vuokraamon pääkonttori jossain kaukana  kerää joka kuukausi, joka ikisestä vuokrauksesta huiman summan euroja, vuokraamoilta jotka kuuluvat ylikansalliseen ketjuun.

Tämä taas on johtanut siihen, että auton vuokra-hinta pyritään näyttämään edullisena, koska siitä summasta kansainväliset vuokraamot maksavat provision ulkomaille. Varsinaisen vuokrahinnan päälle listataan sitten ”extroja” joita joudutaan keksimään joka vuosi uusia: on auton rekisteröimismaksu(VLF), talvivarustelisä, super cdw, nuoren kuljettajan lisämaksu, dieselauton vahvistusmaksu…..ja lisää keksitään!

On  käsittämätöntä, että kotimainen asiakas, tehdessään  varauksen, saa vahvistuksen jossa on pahimmillaan 5-7 riviä lisämaksuja varsinaisen auton vuokrahinnan lisäksi.

Scandia Rent  toimii vapaasti, selkeästi ja avoimesti. Meillä asiakkaat tietävät jo varausta tehdessään mitä autonvuokraus oikeasti maksaa. Uskomme myös asiakkaittemme arvostavan kotimaista yrittäjyyttä sekä jokaisen euron jäämistä vahvistamaan meidän oman kansakuntamme taloutta.

Kotimaisessa Scandia Rent-ketjussa toimii 40 yrittäjää. Heidän vankka kokemuksensa ja ammattitaitonsa autonvuokraustyössä takaa suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille luotettavan ja nautittavan autonvuokrauskokemuksen.

24.-27.11.2011 Pyynikin Palloiluhallissa, Tampereella 32. International Tammer T

Kuvassa vuoden 2010 Tammer Turnauksen voittaja 56 kg sarjassa, Matti Koota, FIN tuloksella 6-0, vastustajana Charly Suarez, PHI.

Tammer Turnaus 2010 kaikkien pelipäivien videot - Watch Tammer Tournament 2010 videos Tammer Turnauksen järjestäjä, TVS (=Tampereen Voimailuseura) on monivuotinen Scandia Rent yhteistyökumppani .

4.5.2011 Tampereen Pyrintö on toisen kerran peräkkäin SUOMEN MESTARI 2011 -

Tampereen Pyrintö on jälleen Suomen mestari. Joensuun Kataja ei ratkaisevassa viidennessä finaalissa pystynyt enää edellisen ottelun kaltaiseen peliin. Pyrintö voitti korein 80-57. Tampereen Pyrintö ei ole hävinnyt kotonaan kauden aikana kuin kahdesti ja se on ollut koko kauden liigan kärjessä. Statistiikkaa Pyrinnöstä

10.4.2011 Tampereen Isku-Volley jälleen pronssimitelleille. ONNITTELEMME!

Isku-Volley, Tampereen menestyksekkäimmän palloilulajien urheiluseuran mitalliputki jatkuu. Viime vuoden Suomen mestari Etta kaatui ylivoimaisella esityksellä suoraan kahdessa ottelussa. Isku-Volley on voittanut tällä vuosituhannella kolme kertaa Suomen Cupin, -02 ja -06 Suomen mestaruuden, ja v. -03 SM-hopeaa sekä v. -05 ja -09 SM-pronssia.

27.3.2011 Urheilullisia nykytekniikan autoja
Kirjoittaja: Scandia Rent, Nokia

Scandia Rent vuokraa myös urheilullisia ja vähän erikoisempia autoja. Esim. Nokian Scandia Rentissä Esa Schroderus ja Harri Järvinen vuokraavat mm. Porsche Boxster ja Mercedes-Benz SLK -autoja. Toimitus muuallekin maahan mahdollinen, kysy tarjous.

Tiedustelut tarjouspyynnöt ja varaukset nokia@scandiarent.fi tai puh. 03-263 4813

27.03.2011 Ilves jääkiekko; Naisten EUROOPAN MASTARUUS

Tampereen Urheilullisesti menestyksekäs talvikausi huipentui Ilves-naisien osalta euroopan mestaruuteen kun EWCC-finaaliturnauksen loppuottelussa HC Luganon kaatui 5-4. Onnittelemme!

17.12.2010 Scandia Rent ohjannut joululahjabudjettinsa 2010 AamuTV:n Hyvä Joulu
Kirjoittaja: Pertti Niskanen

Ylen Aamu-tv, yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Punaisen Ristin ja Radio Suomen kanssa ovat järjestäneet keräyksen, jolla pyritään saavuttamaan mahdollisimman monelle vähävaraiselle perheelle hyvä joulumieli.

Ketjumme päätti keskittää kaikki joulumuistamiset yhteen ja samaan hyvään tarkoitukseen ja tämä Aamu-tv:n järjestämä keräys tuntui luotettavalta ja lisäksi kotimaisena vuokraamoketjuna halusimme olla mukana tukemassa kotimaamme köyhiä perheitä sekä tuoda omalta osaltamme panoksen, jotta mahdollismman moneen suomalaiseen kotiin laskeutuisi hyvä joulumieli ja se hyvä mieli kantaisi myös siitä eteenpäin. Kaikille Scandia Rent vuokraamoille lämpimät kiitokset keräykseen osallistumisesta. Uskon, että osallistumalla tähän hyvään keräykseen, mekin saimme Hyvän Joulumielen.

Seuraavat Scandia Rent-paikkakunnat/toimistot ovat osallistuneet Hyvä Joulumieli -keräykseen: Espoo-Latokaski, Espoo - Tapiola, Helsinki - Eira, Helsinki - Crowne Plaza, Helsinki - Itäväylä, Helsinki - Kallio, Helsinki - Pihlajamäki, Helsinki - Vantaa, Hyvinkää, Joensuu, Järvenpää, Kajaani, Kaskinen, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Loviisa, Nokia, Nurmijärvi, Oulu, Pello, Porvoo, Rovaniemi, Salo, Sodankylä, Tampere, Länsi-Tampere, Tornio, Turku, Vaasa ja Varkaus.

20.10.2009 Scandia Rent osallistui näyttävästi Helsinki International Horse S

 

10.05.1996 Tampereen Scandia Rent - Hyvät parkkipaikat myös asiakkaille

Scandia Rent Autovuokraamo Tampereella siirsi toimintansa yli 10 v. sitten Rantaperkiöön, jossa on varattu asiakkaiden autoille hyvät ilmaiset parkkitilat. Pyydä Scandia Rent toimistosta omalle autollesi pysäköintilappu. Aikaansa seuraavan autovuokraamon yhteydessä on oltava asiakkaillekin hyvät parkkipaikat, jonne oman auton voi jättää turvallisesti koko vuokrauksen ajaksi. Myös hyvät ja helpot kulkuyhteydet Rantaperkiöön tukevat Scandia Rentin Rantaperkiön keskusvuokraamon oikeaan osuneen asemapaikan valintaa.

Liiga ILVES kaudella 1996

Kaudella 1994 - 1995, NHL lakon aikana Liiga Ilves pelasi Hakametsässä  ottelun Gretzky All Star tähdistöä vastaan. Ottelu venyi jatkoajalle ja se päättyi Ilveksen voittoon.

25.06.1975 Yhtiön toimitusjohtajana, vuosina 1950-1980 toimi Pentti Laurila

Kuvan Mercedes-Benz 190 D oli dieselaikakauden alun johtotähti ja uranuurtaja edustusautoissa ja taksitolpalla.

Toinen uranuurtaja, autovuokraamoalan ketjuuntumisessa oli Pentti Laurila, Suomen ensimmäisen autovuokraamoketjun, AAVO-Aseman Autovuokraamon yksi perustaja,  Muita perustajatahoja oli Rautatiehallitus ja muuan merkittävä matkailuyrittäjä Kalevi Keihänen.  Kuva Seinäjoen vuokraamoyrityksen pihamaalta paljon myöhemältä ajalta, jolloin auton rekisterikilpikin oli mahdollista jo valita ja joskus sitä oikeaa odotettiinkin viikkoja.

Korimallia W110 1.9 Dieseliä on valmistettu vuonna 1961–1965. 1 First Series (1961-1965)

22.04.1970 Erikoisempien autojen vuokrausmarkkinat elävät eri suhdanteissakin

Autovuokraustarjonnassa on jo kauan ollut hiukan urheilullisempienkin autojen tarjontaa. Kuvassa Laurilan Autovuokraamon "Coupeluokan" Opel Kadett autoja, vasemalla nopeampi Ralley Kadett 1900 tehtaan aidolla mattamusta värityksellä.

Kuvassa poseeraa Heli Tuomela, ketjun nykyinen kauttakulku laskutuksen hoitaja.

4.12.1965 Kyllä vakuutus kannattaa aina ottaa . . .

Laurilan Autovuokraamo on parantanut asiakkaidensa vakuutusturvaa jo kymmeniä vuosia, tarjoamalla täysvakuutettuja autoja vuokralle pienimmällä mahdollisella omavastuulla... eikä syyttä, kuten kuvasta näkyy.

1965 Vuosi vuodelta tarjonta laajeni
Kirjoittaja: Hannes Laurila

Tarjonnan laajetessa autovuokraamosta sai muitakin automalleja, kuin Vw "kuplavolkkareita". Kuvassa eturivi vasemalta Vw Karman Chia, 3 Vw "kuplaa", Fiat 600, Simca 1000E, ja takarivissä vasemalta Vw Kleinbuss. Oikeassa laidassa Morris Mini Cooper.

21.06.-60 Ketjun nykyinen tj. Heikki Laurila Vw "kuplan alustan (rungon)" koeajo

Laaduntarkastus on ollut Laurilassa aina perusteellista. Kuvassa Heikki Laurila koeajaa Vw "Kuplaa". Alusta ja auton kori koeponnistettiin tietenkin erikseen - eihän sitä muutoin voi olla varma kaiken toimivuudesta? Polttoainetankki oli ainut, joka korvattiin tässä väliaikaisella tankilla ( 4 ltr. Mobil gallona etuakseliston oik.laidassa ) Kuplan painopiste oli takapyörillä, joka selittää takapyörien pystykallistuman, ohjaamon painon puuttuessa ... eikä kuljettajakaan ollut kovin painava.

Ammattimaista autovuokraamotoimintaa 1950 luvulta lähtien Seinäjoella
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Laurilan Autovuokraamon autoista oli 1960 luvun alkupuolella pääosa Volkswagen henkilöautoja, jotka olivat tietenkin siihen aikaan "kuplavolkkareita".  Edustavampaa, kalliimpaa ja tilavempaa kalustoa tarvitseville vuokrattiin etualalla olevaa Hilman Minxiä. Ilkikurisesta huulesta "Parempi ilman kuin Hilman" ei aikanaan löytynyt perusteita, sillä Hilman oli 50-luvulla  autovuokraamon lippulaiva.

1962 Herrasväki Pesoset ja vain heidän käyttöönsä varattu nimikko"kupla"
Kirjoittaja: Pentti Laurila

Autovuokraamoissa on aina noussut joitain automalleja asiakkaiden suosikkiautoiksi. Tällainen oli musta Vw kupla ZX-560, jota tässä on asiakkaalleen vuokraamassa  yhtiön perustaja Pentti Laurila (valkoisessa paidassa) runsaat 50 vuotta sitten. Kuvassa auton nimikkokäyttäjäpariskunta, sekä  Hannes Laurila (edessä kuvaamassa Yashica kameralla) ja Heikki Laurila (vasemalla).

1964 Alkaen Volvot kuuluivat jo aikoinaankin autovuokraamojen kalustoon

Volvo PV 544 korvasi aikoinaan Volvo 444 vuokraamo autona ja myöhemmin tuli Volvo Amazonit.

2.2.1964 AAVO Aseman Autovuokraamo
Kirjoittaja: Bertta Laurila

Kuva ILKKA -lehden jutusta 02.02.1964. Kokouksessa AAVO Aseman Autovuokraamo -palvelut käynnistetään Seinäjoella pidetyssä perustamiskokouksessa.. 

Kuvateksti: Autovuokraustoiminnasta,joka alkaa VR:n yhteydessä ensi keskiviikkona Seinäjoella, kertovat lehdistölle toimitusjohtaja Kalevi Keihänen (vas.), liikennetarkastaja Erkki Tarvonen, vt. asemapäällikkö Tauno Hyvönen, kirjuri Aarno Lempinen, johtaja Pentti Laurila, rva Bertta Laurila ja liikennetarkastaja Olevi Niinikangas.

Kuplavolkkarin kulta aika oli parhaimmillaan 1960 luvun alussa
Kirjoittaja: Heikki Laurila

Volkswagen kuplien lisäksi kalustotarjonnassa oli Vw Karman Chiat. Pikkukarmannin ja ison karmanni 1500 S:n  virtaviivainen kori ja hyvin matalalla oleva painopiste täyttivät hyvin sen ajan urheilulliselle autolle asetetut vaatimukset. Moottorin teho ja ajo-ominaisuudet tosin jättivät hiukan toivomisen varaa.

Pikkubussien aatelia 1950 luvun loppupuolella, Vw Sonderbuss
Kirjoittaja: Pentti Laurila

1950 luvulla pikkubusseissa ei ollut nykyisen kaltaista merkkivalikoimaa ja -tarjontaa, joten Laurilankin Autovuokraamossa yleisin pikkubussi oli Volkswagen Kleinbuss ja Sonderbuss, kertoo yhtiön perustaja Pentti Laurila. Vw Sonderbuss pikkubussi, jota oli saatavana myös mallina, josta voi kelata pääosan katosta avonaiseksi. Tätä mallia kutsuttiin myös rättikatoksi, koska elastinen kangaskatto kelattiin katon takaosaan, ikäänkuin paljeovi konsanaan.

Historaa (1949) E.M.W - entisajan tyyliä. Vuokra-autoja historiasta nykypäivä

E.M.W oli aikoinaan hienostunut ja arvokas auto kaappariovilla. Nykyään tällainen auto on todellinen helmi, jonka arvo hyvänkuntoisena ylittää monen nykyisen auton uushankintahinnan..

Kuvassa Bertta Laurila lähdössä vappuajelulle.

1949 IFAN mallit, F8 ja F9 olivat autojen pula-aikana kovaa valuuttaa

IFA F8 sarjatuotanto alkoi 1948. Mallia valmistettiin noin 25.000 kappaletta aina 1955 saakka. 0,7 litran 15 KW (myöhemmin 20 KW) bensiinimoottori ja etuveto olivat yhdistelmä, jolla ei jäänyt välille - ainakaan huonojen tienpintojen takia. Autovuokraamo Laurilassa IFA kalustoa käytettiin siihen asti kun Volkswagen kuplia alkio saamaan säännöstelystä vapautuvilta automarkkinointa. Vw kuplat ja muutkin autot jouduttiin ennen säännöstelyä ostamaan merimiehiltä ja pankinjohtajilta, eikä heidän tarvinnut tyytyä vuoden vanhoistakaan autoista aikanaan maksettuun ovh hintaan,

1948 Autovuokraamo-idean keksi Bertta Laurila

Laurilat aloittivat autojen vuokrauksen jo 1940 luvun lopulla. Autotarjontaa edustivat alkuaikoina "piikkinokka Mossen" näköiset OPELIT, joita oli Laurilan Autovuokraamolla yhteensä 5 kpl. Musta väri oli 1950 luvun vaiheilla pitkään yleisin auton väri ja muun väriset sekä vaaleansävyiset autot, kuten kuvan Opel olivat harvinaisuuksia. Kuvassa autovuokraamoyhtiön perustamisidean aikoinaan keksinyt Bertta Laurila, joten ei nykyajan yrityshautomo ajatus ole ollenkaan uutta; "Miksi lainaamme autoa, emmekä ota siitä maksua?" kuului Bertta Laurilan lausumat autovuokraamon perustamissanat.

Palvelevaa autovuokrausta - autovuokraamo Scandia Rent

Copyright © Scandia Rent, 2008 - 2017
Suunnittelu & toteutus : Tujaus Oy